Чигиринська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1
імені Богдана Хмельницького
Четвер, 28.03.2024, 16:47
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2017 » Лютий » 15 » День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
12:52
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

    15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Указ Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004).

   15 лютого 2017 року виповнюється 28 років із дня завершення неоголошеної війни. Вона тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв, під час неї тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. Нікого з нас не можуть лишити байдужими страшні цифри: кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, - також наш співвітчизник. За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих. Зараз в Україні – понад 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами.
      Заходи з нагоди відзначення 28-ї річниці виведення радянських військ із Республіки Афганістан пройшли і в нашій школі: відкритий мікрофон «Є така професія: захищати Вітчизну» (8 класи), бібліотечна виставка на тему «Пам’ять — енергія вічності», єдина виховна година «Мужність. Біль. Милосердя» (5-8 класи), круглий стіл з учнями 9-11 класів «Афганістан. Обовязок, подвиг трагедія».

Переглядів: 541 | Додав: Vlad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]