Чигиринська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1
імені Богдана Хмельницького
П`ятниця, 19.04.2024, 19:38
Вітаю Вас, Гость
Головна » Архів матеріалів
1 грудня в оновленій актовій залі Чигиринської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. Б. Хмельницького шкільні бібліотекарі зустрілися з учням 2-4-их класів. Дізнатися про незвичайні пересувні бібліотеки світу настала і їхня черга. Діти переконалися, що книжки - це надзвичайний скарб, доторкнутися до якого прагнуть і дорослі, і малі навіть у найвіддаленіших куточках земної кулі. І якщо читачі самі не в змозі дістатися до бібліотеки, а тим паче - придбати книгу, то є бібліотеки на колесах, на вітрилах та навіть на чотирьох лапах, що поспішають до своїх користувачів.
Наші діти мають змогу користуватися книжками як шкільної, так і міської дитячої бібліотеки. Тож продемонстрували вони свої знання, граючи в літературну мозаїку за мотивами відомих казок. І хором, і наввипередки відгадували казкових героїв за вчинками та за характеристиками. І насамкінець пообіцяли бути активними читачами й надалі.
... Читати далі »
Переглядів: 487 | Додав: biblio1 | Дата: 02.12.2016 | Коментарі (0)

У школі стартував народознавчий проект «Світ навколо тебе»,  у рамках якого учні досліджують історію козацтва, у закладі створено козацький клас, учні вивчають звичаї й традиції рідного краю. Учнів  старших класів зацікавили обряди наших предків. Тому, зібравши матеріали найбільш відомого обряду весілля, вони узагальнили у виставі, яку представили глядачам 25 листопада. До участі в заході був залучений Народний етнографічний вокальний ансамбль «Козачка» Чигиринського районного Будинку культури, який своїм співом зачаровував усіх присутніх.

... Читати далі »

Переглядів: 597 | Додав: Vlad | Дата: 27.11.2016 | Коментарі (0)

У країни є свої традиції, символи й атрибути. Кожен колектив має свій девіз, назву, пісню.  

23 листопада  у нашій школі відбулася посвята в Барвінчата. Жителями країни стали учні 2-3 класів.

Свято розпочалося словами – вітанням Барвінка і Ромашки. А ще лунали вірші, святкові пісні, танці. Учні початкових класів на згадку про святкове дійство отримали від учнів четвертих класів галстуки в знак того, що вони тепер законні жителі Барвінкової країни.

          Діти залюбки подорожували уявними станціями та виконували цікаві завдання. Другокласники і третьокласники дуже чекали цього свята, вивчали правила та закони, за якими живуть усі жителі цієї країни, співали пісні, розповідали вірші про наш край, Батьківщину. Персонажі цього свята переконалися, що ці діти гідні носити звання Барвінчат.

         Свято було цікавим і насиченим. Всі школярі отримали пози ... Читати далі »

Переглядів: 624 | Додав: Vlad | Дата: 26.11.2016 | Коментарі (0)

Серед різноманіття літературних жанрів окремої уваги заслуговує фантастика, її коріння проросло з глибин віків, де тісно переплелося з міфами, епосом, легендами та казками.
У бібліотеці було підготовлено мотиваційний постер для учнів 7-9-их класів, аби привернути увагу школярів до фантастичної літератури, що стимулює уяву та переносить в інші, на перший погляд здавалося б, нереальні світи.
Наразі учні 8-Б класу дізналися про види та підвиди фантастики; про українських письменників, які першими почали творити в цьому жанрі, та про твори сучасних вітчизняних фантастів. В ході бесіди з'ясувалося, що найулюбленішими книгами школярів є книги про Гаррі Потера, проте знайшлися й учні, які читають і Жуль Верна, і О. Бєляєва. А от справжнім відкриттям для них стало те, що письменники-фантасти є пророками науково-технічного прогресу. Зокрема, у книзі "Людина-амфібія" було передбачено винахід штучних легень. У романі «Володар світу» – створення психотропної зброї, яка нині активно р ... Читати далі »
Переглядів: 542 | Додав: biblio1 | Дата: 21.11.2016 | Коментарі (0)

18 листопада в школі відбулося традиційне свято для учнів 9-х класів. Настала одна з найбільш очікуваних подій: посвята у старшокласники. 17 учнів 9-А та 18 учнів 9-Б разом із класними керівниками Наталією Аврамівною Боровиченко та Наталією Григорівною Кривенко гідно представили свої творчі таланти у візитівці «Ось такі ми є…», з почуттями гумору та дорослої відповідальності пройшли всі випробування, які були для них підготовлені старшокласниками і з честю вибороли гідне звання «Старшокласник» Чигиринської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 ім. Б. Хмельницького. В актовій залі іменинників урочистого дійства дружно вітали оплесками учні 11-10-их та 8-их класів. А заступник директора школи Оксана Іванівна Коцуренко, привітавши дев’ятикласників, вручила їм символічні дипломи.

Дорогі дев’ятикласники! Будьте гідними звання старшокласника, повноправними господарями цього священного Храму Знань, ростіть достойними громадянами України, св ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: Vlad | Дата: 19.11.2016 | Коментарі (0)

ВІТАЄМО НОВОГО ПРЕЗИДЕНТА УЧНІВСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ -  МИХНА ІГОРЯ!!!

Переглядів: 477 | Додав: Vlad | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0)

Дівоча краса – це весна,
Дівоча краса – це ніжність,
Дівоча краса – це натхнення.

11-15 листопада школі відбувся конкурс «Міс осінь-2016» серед дівчаток 2-4 та 5-7 класів.

Учасниці конкурсу змагалися в п’яти різних конкурсах, в яких розповідали про себе, показували свої таланти, відповідали на різні запитання. Журі відзначило високий рівень підготовки учасниць конкурсу, загальну атмосферу проведення конкурсно-розважальної програми та визначили переможців за номінаціями:

«Міс осінь» - Бойко Анастасія, учениця 6-А класу, Жук Маргарита, учениця 2-Б класу.

«Міс Загадковість» - Рябошапка Каріна, учениця 5-А класу, Кривенко Софія, учениця 2-А класу.

«Міс Фантазія» -  Завалова Даша, учениця 7-А класу, Количева Іра, учениця 3-Б класу.

«Міс Елегантність» - Плетіненко Оля, учениця 7-Б класу, Кірє ... Читати далі »

Переглядів: 548 | Додав: Vlad | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0)

Одним із початкових засобів пізнання навколишнього світу є казка. Казкові герої розважають та повчають, допомагають відрізнити добро від зла, правду від неправди, гарний вчинок від ницого.
Свою обізнаність у казковій царині демонстрували молодші школярі. Вони із задоволенням відгадували казку за уривком, що лунав із динаміків та супроводжувався ілюстрацією на екрані. Так було розгадано близько десятка казок. А потім діти переглянули мультфільм "Некмітливий горобець", відзнятий за мотивами казки Лесі Українки «Біда навчить». Мультик переконливо доводить: жити чужим розумом - справа марна, а власний здобувається лише наполегливою працею.
Переглядів: 552 | Додав: biblio1 | Дата: 14.11.2016 | Коментарі (0)

9 листопада у нашій школі були проведені заходи, присвячені Дню української писемності та мови.

На першому уроці учні 5-11 класів та учителі писали диктант про мову. Семикласники провели акцію «Один день без суржика». Для учнів 5-7 класів був організований квест «З Україною в серці», де школярі показали свої знання з історії, мови, літератури, народознавства. А старшокласники провели «Відео зустріч з Олександром Авраменком». Також у цей день традиційно відбувся І етап конкурсу знавців рідної мови імені Петра Яцика. Переможці представлятимуть нашу школу на районному етапі конкурсу.

... Читати далі »

Переглядів: 508 | Додав: Vlad | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (0)

З 31 жовтня на 1 листопада в ніч Хелловіна, ми перейдемо в невідоме нове, зустрінемо зиму. Тільки в цю ніч ворота часу відкриті в обидві сторони. Хелловін наближається, час переходу настає.

Тільки в цю ніч, ніч Helloween, не існує минулого і майбутнього. Тільки сьогодні ми насолоджуємося містичним "зараз", якого не існує.

 

Переглядів: 512 | Додав: Vlad | Дата: 07.11.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 19 20 »