Чигиринська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1
імені Богдана Хмельницького
Субота, 27.04.2024, 01:58
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Березень » 12
Учительський та учнівський колективи Чигиринської ЗОШ І-ІІІ ст. №1
ім. Б.Хмельницького активно та наполегливо готуються зустріти роковини геніального земляка.
У школі були проведені Шевченківські дні. Екскурсії шевченківськими місцями (учні 5-9 класів) та усний журнал «Т.Г.Шевченко – великий син українського  народу», збагатили знання дітей про життя геніального земляка.
Мистецький захід «Кольори Шевченкової долі» та літературна композиція «Доля Кобзаря»  сприяли кращому розумінню літературної спадщини генія.
До ювілею митця учнями був виготовлений календар на 2014 рік з використанням ілюстрацій до творів Т.Г.Шевченка. Учні та вчителі – активні учасники різноманітних конкурсів та конференцій, присвячених 200-ій річниці з дня народження Т. Шевченка.
Шануючи Кобзаря, вклоняємося до землі за його безсмертне слово, за віру, за надію, що над Україною ще зійде світанкова щаслива зоря волі й добробуту, зоря свободи й розквіту.

... Читати далі »
Переглядів: 556 | Додав: Vlad | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

  У рамках проекту «Освітньо-творчий діалог «Чигиринський край очима дітей» учні нашої школи стали активними учасниками шкільної виставки «Мій рідний край». На виставці були представлені різні види робіт.
Номінації
•    «Чигиринські рукотвори»  хочеться відзначити  вироби декоративно-прикладного мистецтва «Підкова на щастя»  (солоне тісто ,автор Ліза Васюра, учениця 6-Б класу); «Охоронці Чигирина»  (м’яка іграшка, автор Нечистенко Іван, учень 8-А класу) ; «Іллінська церква» (виріб з сірників, автор Москальченко Артур , учень 7-А класу).
Переможцем в цій номінації став Мельник Костянтин, учень 6-А класу,  зі своєю роботою  «Садиба Мельника». Ця  робота привернула до себе особливу увагу відвідувачів виставки.
•    «Намалюю рідний край» активну участь прийняли сестри Коваленко Наталія та Ірина, Сорока Олена, Дронов Володимир.
Переможцем став Міняйло Владислав, учень 11 ... Читати далі »
Переглядів: 688 | Додав: Vlad | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

Спортивні досягнення – це один з найважливіших показників для будь- якої школи. Відомі спортсмени стають її обличчям, прославляють її ім’я у всьому світі. Для молодших школярів вони стають взірцями для наслідування. Наша школа пишається Гондьою Дмитром, який досяг у спорті велих висот. Нещодавно в м. Христинівка відбувся Кубок Центральної України з жиму лежачи. Наш Гондя Дмитро здобув І місце  у ваговій категорії до 82,5 кг.
    Ми щиро вітаємо його з перемогою і бажаємо, щоб він лише примножував свої досягнення у спорті.



Переглядів: 555 | Додав: Vlad | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

    Однією з форм роботи з учнями у Чигиринській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 ім. Б. Хмельницького є участь у роботі Малої академії наук -  написання науково-дослідницьких робіт. Уже декілька років цією діяльністю займаються  шанувальники історії (керівник Дяченко Г.В., учитель історії), що працюють у секції історичного краєзнавства. До досліджень юних істориків цього року долучились і дослідники у секціях – географії та української мови. Достойно представивши школу у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН на районному рівні, п’ять  учнів нашої школи ввійшли до складу районної команди  учасників  обласного конкурсу: Кришня Таїсія, Корогод Альона, Баришева Руфіна, Рудь Анастасія, Брель Олександр.
    Педагогічний і учнівський колектив школи на загальношкільній лінійці привітав переможців обласного конкурсу МАН у секціях: історичне краєзнавство – Кришню Таїсію, ученицю 11 класу - 2 місце, Рудь Анастасію, уче ... Читати далі »
Переглядів: 576 | Додав: Vlad | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)