Чигиринська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1
імені Богдана Хмельницького
П`ятниця, 19.04.2024, 19:45
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2016 » Листопад » 21 » Література мрії та передбачення
08:29
Література мрії та передбачення
Серед різноманіття літературних жанрів окремої уваги заслуговує фантастика, її коріння проросло з глибин віків, де тісно переплелося з міфами, епосом, легендами та казками.
У бібліотеці було підготовлено мотиваційний постер для учнів 7-9-их класів, аби привернути увагу школярів до фантастичної літератури, що стимулює уяву та переносить в інші, на перший погляд здавалося б, нереальні світи.
Наразі учні 8-Б класу дізналися про види та підвиди фантастики; про українських письменників, які першими почали творити в цьому жанрі, та про твори сучасних вітчизняних фантастів. В ході бесіди з'ясувалося, що найулюбленішими книгами школярів є книги про Гаррі Потера, проте знайшлися й учні, які читають і Жуль Верна, і О. Бєляєва. А от справжнім відкриттям для них стало те, що письменники-фантасти є пророками науково-технічного прогресу. Зокрема, у книзі "Людина-амфібія" було передбачено винахід штучних легень. У романі «Володар світу» – створення психотропної зброї, яка нині активно розробляється і навіть має застосування у військових діях. Ж. Верн передбачив появу авіації, велосипеда, електричного двигуна, «створив» підводну кулю та інше.
А сучасність нам пророкує їжу в таблетках, подорож у часі, машини, що літатимуть та багато іншого.
Переглядів: 543 | Додав: biblio1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]