Чигиринська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1
імені Богдана Хмельницького
Субота, 20.04.2024, 06:18
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Квітень » 1 » Цикл бібліотечних уроків для молодших школярів
11:04
Цикл бібліотечних уроків для молодших школярів
У другому семестрі 2013-2014 н.р. було проведено цикл бібліотечних уроків для молодших школярів. Основна мета цих уроків полягала в ознайомленні учнів початкової школи зі структурою роботи з книгою, а саме: як вибрати необхідну книгу, що таке довідкова література, якою є бібліотечно-бібліографічна допомога.
Ознайомлення відбувалося згідно вікових особливостей учнів. Так першокласники дізналися, що бібліотека – це «Дім, де живуть книги». Кожна книга має своє місце на поличці, а кожна поличка – це світ української, російської, зарубіжної, довідкової та дитячої літератури.

Другокласники дізналися про «Зовнішні показники змісту книги», які завжди допоможуть у правильному виборі літератури. До послуг читачів представлені каталоги, каталожні карти та картотеки. Вміння користуватися цими засобами бібліотечної роботи полегшує пошук необхідної книги чи окремої інформації.

У «Світ довідкової літератури» поринули третьокласники. Для них стали ближчими енциклопедії, словники та різного роду довідники, що використовуються в усіх сферах діяльності людини, як джерело конкретної інформації.

Інформація про «Інтернет-ресурси бібліотеки» стала у нагоді четвертокласникам. Вони довідалися про основи правильного пошуку інформації у Всесвітній мережі.

Завершальним етапом кожного з уроків стала розважальна частина, де учні з великим задоволенням брали участь у мультимедійній вікторині за мотивами улюблених казок.
Переглядів: 742 | Додав: biblio1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]